Mot Midnattssolen Dag 2

Redan halv nio på morgonen var det full aktivitet utanför vår vagn. Husvagnsekipage fortsatte sin färd och turistbussar kom och gick. När vi gjort vår morgontoalett och ätit en enkel frukost bestående av mjölk och smörgås gick vi fram till en utkikspunkt och filmade samt fotograferade. Utsikten är mycket speciell här med brospannen och Storfjärdens vatten med pittoreska öar.Vår resa norrut fortsatte vid halv tolvtiden. Vi stannade några gånger för att fotografera det vackra landskapet. Vid Mosjöns rastplats gjorde vi ett längre uppehåll. En snabb kopp kaffe, ut med hunden som fick lyfta på benet och upp med stödbenen på husvagnen. Sedan började sommarprogrammet med Barbro Dahlbom-Hall.

Torbjörn somnade snart och tog sig en eftermiddagslur. Det låg regnmoln hela tiden i väster som försökte komma över oss, men de verkade ha fastnat för solen sken hela tiden och värmen låg runt 20°.

Mosjöns rastplats är en bra lats att stanna på. Husvagnen står bra med bara några femtiotal meter ner till sjön och skaplig (väg)promenad för Bruno.

Efter denna vila fortsatte vi vår resa norrut. Strax norr om Umeå, vid Sävar, stannade vi vid rastplatsen. Denna lämpar sig bra för övernattning, vilket vi dock inte gjorde denna gång. Vi åt en middag bestående av ris och köttfärssås. Såsen var djupfryst men Torbjörn knäckte den i bitar på husvagnens dragbalkar. Efter att vi diskat fick vi se att det samlades folk en bit bort från vår husvagn. Vi tittade ut genom fönstret och döm om vår förvåning när vi fick se en älgko stå och beta bara 25 meter bort. De nyfikna människorna stod endast några meter ifrån djuret.

Rätt som det var dök två älgkalvar upp i släptåg efter sin mamma. Folket fotograferade som galningar. Bland åskådarna fanns två par som från Frankrike. Vilken upplevelse för dem! Älgkon och kalvarna gick vidare mot avfartsvägarna till rastplatsen. Då kom en tysk bil. Den stannade och ur klev en kvinna som gick efter älgarna på vägen som leder till E4:an. Hon ropade och gestikulerade till sina reskamrater och var väldigt imponerad.En man verkade bo på rastplatsen i en gammal rostig buss. Han tyckte att kvinnan var "... felprogramerad i chipsen". Efter ett tag gick älgflocken tillbaka varifrån de kom.

Vår färd fortsatte med sikte mot Skellefteå för övernattning, men resan gick bra och vi stannade inte förrän vid Jävre ovanför Piteå, där vi slog nattläger.

Inga kommentarer: