Mot Midnattssolen Dag 1

Vi har planerat att resa till min bror och svägerska som bor i Kautakeino som ligger långt uppe i Norge på Finnmarksvidda. Första planerade vi att förboka natthärbärge på vandrarhem (som tillåter hundar), men insåg snart att det skulle bli stressande att vara tvungen att köra en viss sträcka varje dag. Då kom Torbjörn på idén att vi kunde köpa en husvagn. Sagt och gjort och den 27/6 hämtade han den nya vagnen Eifelland 395 TF i Norrköping. Nu planerade vi att resan borde ta fyra dagar men vi kör så långt vi orkar och har lust med varje dag. Helst ska vi i lugn och ro lyssna på sommarprogrammet på radion så att vi känner att vi är lediga.Efter packning och hjälplig städning av hemmet kom vi iväg på vår resa på eftermiddagen. På skumpiga vägar tog vi vägen via Sala-Gysinge. I Valbo passade vi på att proviantera mat vid det stora köpcentret.

Nästa anhalt gjorde vi strax söder om Enånger. Själva rastplatsen var si sådär, men det fanns en "skogs"camping där som såg ut att kunna vara bra till övernattning. Vi stannade inte så länge utan fortsatte vår resa.

Vid halv tolvtiden på natten försökte jag att fotografera Dingersjö värdshus utan blixt. Strax söder om Sundsvall gjorde vi ett snabbstopp och fotograferade vyn tillsammans med husvagnsblomman som vi fått av Björkmans innan vår avfärd.
Ovanför Härnösand norr om Höga Kustenbron svängde vi in vid brofästet och slog nattläger. Vi var då inne på vårt femte kartblad i Motormännens Sverigevägatlas. Klockan hade då blivit kvart i ett på natten vår första resdag.

Inga kommentarer: