Bruno är bäst!


På sin ettårdag den 25/5 2006 var Bruno på hundutställning i Kolbäck. Han åkte dit tillsammans med sin syster My och moster Siri. Alla tre hundarna ställdes ut. Siri fick sitt tredje cert och blev champion, My fick certkvalitet och Bruno fick sitt första cert och blev BIR. Han blev alltså den bästa PON på utställningen. Därmed fick han tävla mot de andra hundarna som blivit BIR i sin ras. Där placerade han sig som BIG 5. Han blev alltså utställningens femte bästa hund. Det var väl en fin födelsedagspresent?

Tillbaka till 70-talet


Har under de senaste veckorna haft en resa tillbaka till tidigt 70-tal. Varje gång jag har flyttat har sneglat på dom gamla rullbanden med ljudupptagningar från Musikfestivalerna. Vill minnas att vi hade 4 mikrofoner, varav 2 gick genom en Sony (640?) och vidare in i min Sony 377.

Blev påmind om "gamla" tider när jag var och kollade på Apples iTunes Music Store och hittade Kebnekajse. Jag har hittat inspelningar med bl.a.Kebnekajse, Fläsket Brinner, Sammla Mammas Manna, Ragnarök, FlodOtto, Jan Hammarlund.

Har en god vän som samlar (låter bli att kasta) gamla saker. Lånade hem hans gamla Sony 640 rullbandspelare för att höra hur de lät om dom gamla inspelningarna. Jag tycker att det låter hyfsat med tanke på lagringstiden och den enkla utrustningen vi hade är vi spelade in.

Kopplade samman rullbandspelaren med Macen och lät analog dåtid möta digital nutid. Jag har hittills fört över en del av Kebnekajses spelning från Musikfestivalen på Stagneliusskolan i Kalmar 27/10 1973 till .aiff-filer. Har provat att styra upp ljudet med ett enkelt program (CD Spin Doctor som följer med Toast)
Man återupplever minnen och känslor när man lyssnar på dom gamla banden.


De digitala ljudfilerna är "återlämnade" till källan dvs. Kenny Håkansson i Kebnekajse. På länken nedan kan du läsa mera om Kebnekajse.

Kebnekajse